Hogyan szervezzünk esküvőt a Covid idején?

A legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy egyszer majd közbeszól egy vírus és nem tudjuk megélni a Nagy Napunkat.

De hogyan is szervezzük az esküvőt, ha azt sem tudjuk, hogy milyen szabályok lesznek érvényben a jövőben?

Egy szó jellemzi ezt az időszakot: RUGALMASSÁG

Eddig is nagyon fontos volt, hogy mindig rugalmasan álljunk a dolgokhoz, de ma már ennek a szónak nagyobb jelentősége van. Mégis tudjuk, hogy ha jó szolgáltatókat szeretnénk, akkor idejében el kell kezdenünk szervezni az esküvőnket, hiszen a legjobb szolgáltatókat már egy évre előre lefoglalják.

Mit tudunk tenni?

Természetesen ugyanúgy el kezdjük szervezni az esküvőnket, kinézünk egy időpontot és bízunk benne, hogy éppen aznap nem lesz semmi korlátozás. Érdemes nyári vagy kora őszi időpontot választani, hiszen 2020-ban is engedték ebben az időszakban a lakodalmak megtartását. Vagy akár gondolkozhatunk 2022-ben is.

Akik most kezdik el szervezni az esküvőjüket bíznak abban, hogy a nyáron már nem lesznek korlátozások és nem jön egy negyedik vagy isten tudja hányadik hullám ősszel vagy a jövő év tavasszal.

A szolgáltatók kiválasztásakor mindenképpen kérdezzétek meg, hogy kell-e előleget vagy foglalót fizetni, ha igen, akkor hány százalékot. (Az sem mindegy, hogy előleget vagy foglalót kell fizetni, hiszen teljesen más a kettő, de ezt majd egy következő bejegyzésben megnézzük…) Mindig kérjetek egy szerződést vagy megállapodást, amiben le van írva, hogy mi történik a foglalásotokkal, ha éppen vis maior miatt elmarad a lakodalom. Ha nem Magyarországon laktok, akkor érdemes belefogalmazni a szerződésbe a másik országra vonatkozó szabályokat is.

Mi van azokkal, akik már többször dátumot változtattak?

Az biztos, hogy nem fogjátok elfelejteni a lakodalmatokat… Próbáljátok meg a szolgáltatókat összeszervezni, és találni egy olyan dátumot, hogy mindenkinek megfelelő legyen. Menjetek biztosra és főszezonra rakjátok a lakodalom dátumát. Használjátok ki az időt arra, hogy tökéletesítitek a menetrendet és a részleteket.

Használjátok ki a jegyesség minden egyes percét. Tudom, hogy rendkívül nehéz, de hiszem azt, hogy minden okkal történik és felejthetetlen lakodalom lesz a tiétek!

Kitartást mindenkinek és mindent bele Menyasszonyok!

BogiYou don't have permission to register